En bilförsäkring måste man ha. Men det går att sänka priset något för sin bilförsäkring. Det allra första man bör göra är att jämföra försäkringarna innan man beslutar sig.

Välj bort tillägg

Ett annat alternativ är att välja bort olika former av tillägg. Man kanske inte behöver självriskeliminering, och om man anger att ingen under 25 ska köra fordonet kan man i regel komma ner en del i pris.

Olika försäkringsnivåer

När det gäller försäkringar kan man också teckna dem i olika nivåer. Det absolut minsta man måste ha är en trafikförsäkring. För att få en försäkring som täcker lite mer kan man teckna en dyrare halvförsäkring. Vill man ha det absolut bästa skyddet är en helförsäkring det man letar efter. Med en sådan täcks de flesta skador som kan drabba bilen.

Försäkring anpassad till körningen

Med en individanpassad försäkring betalar man för det man kör. Försäkringskostnaden anpassas också till körstilen. Kör man aggressivt med många hastiga inbromsningar och i hög fart blir det dyrare än om man kör försiktigt. Den här försäkringen blir också billigare om man inte kör så mycket. Det kan alltså vara ett bra alternativ om man bara kör någon gång ibland.