Har du en släpvagn som du brukar använda för att transportera saker är det mycket viktigt att du tänker på säkerheten om du är rädd om de saker du förvarar i släpvagnen. De släpvagnar som är olåsta är lättare för tjuvar att komma åt. För att du ska kunna lämna din släpvagn utan att vara rädd för någon obehörig ska komma åt det du förvarar i den ska du köpa ett släpvagnslås vilket du får mer information om nedan.

Köp släpvagnslås

Vill du köpa ett släpvagnslås kan du hitta det på nätet. Där finns ett brett sortiment av olika sorters släpvagnslås. De största fördelarna med att ha ett släpvagnslås är att du kan lämna släpvagnen med dess innehåll utan uppsikt eftersom låsen är mycket svåra att få upp vilket minskar risken för stöld. Därför är det viktigt att du ser till att köpa ett bra släpvagnslås.

Du hittar olika släpvagnslås på nätet där utbudet är som störst. De vanligaste sorterna vad gäller lås tillverkade för släpvagnar är kättinglås, kullås, hjullås och dragstångslås. När du ska köpa ett lås för släpvagn är det viktigt att du kollar med ditt försäkringsbolag vilka lås de har godkänt och därefter välja rätt lås för dig och din bil. Låset ska vara starkt och vara tillverkat för att minska risken för stöld och ska därmed ha en hög säkerhetsnivå för att tjuvar ska bli avskräckta från att försöka ta din släpvagn. Du hittar flera olika sorters släpvagnslås online, men det samtliga har gemensamt är att de är tillverkade med en stark låsanordning och de kommer med en nyckel .

Du fäster släpvagnslåset på släpvagnens kulkoppling, alltså vid bilens dragkrok. Låset gör att det blir svårt att koppla loss släpet eller kopplas på ett annat fordon vilket i sin tur minskar risken att någon stjäl släpet såväl som din bil.