En av de viktigaste sakerna att komma ihåg som bilägare är att ha tillräckligt god och effektiv belysning på bilen. Under mörka vinterkvällar och när det är dålig sikt kan det göra skillnad på liv och död. Ett sätt att förbättra säkerheten som bilförare är att lägga till extraljus på bilen, vilket fungerar som ytterligare en ljuskälla när dina ordinarie strålkastare inte är tillräckligt bra.

Hos Nordeye hittar du extraljus från en stor mängd tillverkare. Här finns LED-lampor som har lång livslängd, låg strömförbrukning och en god ljusstyrka. Det är klokt att välja en leverantör med ett stort utbud av extraljus, vilket gör det lättare för dig att hitta produkter som förbättrar din vardag.

Bilens belysning

Det är viktigt att ha koll på belysningen på bilen, då många moderna bilmodeller inte har någon funktion där bak- och framlyktor tänds per automatik i dålig sikt och mörker. Enligt gällande regler ska en bil ha tända lyktor med gult eller vitt ljus framåt, och rött ljus bakåt. År 1977 infördes halvljuslagen som innebär att alla bilar måste ha varselljus eller halvljus tända vid färd.

Nya bilar har ofta en bristfällig belysning, både vad gäller helljus och halvljus. Det har under de senaste åren dykt upp många nya lösningar, framför allt tack vare LED-tekniken. Du kan behöva tänka igenom ett antal saker först innan du köper extraljus. Om du har parkeringssensorer framtill på bilen behöver du se till så att fästen och extraljus inte gör dem obrukbara. Tänker du koppla in ljusen själv? Det är relativt enkelt, men kopplingen skiljer sig åt.

Skaffa bil