V70, 2,4D 2010 "Strålkastare service erfordras "

Nyheter, info, diskussion och andra fakta om S80 (07-), V70 (08-), XC70 (08-), S60 (10-), V60 samt XC60 (09-)
Skriv svar
roggan99
Inlägg: 4
Blev medlem: mån mar 31, 2014 19:28

V70, 2,4D 2010 "Strålkastare service erfordras "

Inlägg av roggan99 » lör okt 05, 2019 14:50

Hej alla kloka bilmeckare! :salut:

Någon som kan hjälpa mig med detta?

Jag har alltså en Volvo V70, 2,4D 2010 med xenon lysen, utan ABL.

Ca 5-10 s efter start får jag följande felmeddelande: "Strålkastare service erfordras". Detta trots att allt ser ut att fungera normalt, xenon lamporna tänder och de rör sig ner och upp och verkar stanna i rätt position. Jag har kollat alla lampor både bak och fram och allt lyser och fungerar.

Jag kör med lågpris xenon och funderar på om det kan skapa problem? Har provat med att skifta höger med vänster xenon lampa, men det har ingen inverkan. Felet kvarstår. Vid skiftet provade jag att sätta på tändningen, utan Xenon inkopplade, för att se eventuell skillnad, men exakt samma meddelande dyker upp, "strålkastare service erfordras". Den kände alltså inte av att lamporna saknades, meddelandet ligger före...

Idag kopplade jag in min ppt och läste ut alla felkoder, men det var tomt, det fanns inga felkoder, ändå finns meddelandet i displayen. Jag körde "radera felkoder" i hopp om att det skulle göra skillnad, men nej, "strålkastare service erfordras" kommer som vanligt efter en stund.

Haynes verkstadshandbok :evil: är som alltid helt värdelös, men enligt den sitter styrenheten nära batteriet och jämte ABS-hydrauliken. Jag kan se något som sitter där om man tar bort plastlocken vid batteriet... inte mycket man kan göra åt den tror jag...? Viktigare är kanske givaren som känner lastnivån som jag dock inte kan hitta eller vet var den sitter. Bak någonstans?

Någon som kan tipsa hjälpa var och hur man kan felsöka? :? :? :?

Skriv svar