Värme & Larmbesked via sms!

Här postar du dina uppgraderingar, styling eller modifikationer på din P2 eller Y28X.
Reddiz-xc
Admin
Admin
Inlägg: 15114
Blev medlem: tor apr 07, 2005 18:04
Ort: Västerås [SVXC 5]

Inlägg av Reddiz-xc » tor jan 24, 2008 15:54

artnr. 30790208

Användarvisningsbild
Volvis
Admin
Admin
Inlägg: 9397
Blev medlem: ons apr 06, 2005 20:27
Ort: Uppsala SVXC #2

Inlägg av Volvis » tor jan 24, 2008 19:09

Florre skrev:Du kan inte tänka dig att sätta ihop ett mektips om denna lilla GSM-fix? :wink:
Sitter och väntar på min V70 Classic... ska få den efter helgen... och att sätta i en möjlighet till "SMS-styrning" av dieselvärmaren låter som ett lagom pyssel...
/Florre
Har helt missat din förfrågan, jo visst kan jag knåpa ihop ett mektips om det är av intresse, räkna dock med att det kommer att kosta runt 5000Kr innan allt är klart med mjukvara och hårdvara. :wink:
Bild
Det jag inte har, har inte Volvobutiken heller

Användarvisningsbild
erdem
Inlägg: 421
Blev medlem: ons okt 10, 2007 10:09
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av erdem » tor jan 24, 2008 20:30

Reddiz-xc skrev:artnr. 30790208

Tack så mycket =D uppskattas!
<b>S60R AWD 2005</b>

khb
Inlägg: 227
Blev medlem: tor jan 26, 2006 18:47
Ort: Dösjebro

Inlägg av khb » sön jun 01, 2008 19:06

Får sparka lite liv i en gammal tråd...

Skulle bara meddela att nu får jag även ett sms när larmet löser ut på bilen. Har sedan tidigare en GSM Modul från clas ohlson som jag styr bensinvärmaren med.

Borde finnas ett system liknande bensinvärmaren som kylde istället..! Den hade man varit glad för i dessa dagar.

H.
V70 classic -00 140hk Packad med tillbehör
V70 -04 2,5T Geartronic snart också packad

Användarvisningsbild
Volvis
Admin
Admin
Inlägg: 9397
Blev medlem: ons apr 06, 2005 20:27
Ort: Uppsala SVXC #2

Inlägg av Volvis » sön jun 01, 2008 20:09

Trevligt, hur löste du det? Tog du triggen från AEM Larmapplikation?
Ja en fjärrkylare har jag funderat på..... ;)
Bild
Det jag inte har, har inte Volvobutiken heller

khb
Inlägg: 227
Blev medlem: tor jan 26, 2006 18:47
Ort: Dösjebro

Inlägg av khb » sön jun 01, 2008 21:44

Nja, jag kör en V70 classic -00, så det är lite lättare med analoga signaler.

H.
V70 classic -00 140hk Packad med tillbehör
V70 -04 2,5T Geartronic snart också packad

Användarvisningsbild
Volvis
Admin
Admin
Inlägg: 9397
Blev medlem: ons apr 06, 2005 20:27
Ort: Uppsala SVXC #2

Inlägg av Volvis » ons jun 11, 2008 14:48

khb skrev:Nja, jag kör en V70 classic -00, så det är lite lättare med analoga signaler.

H.
Ja helt klart, kan säga att de va ett rent helvete att få tag i rätt konfiguration till P2:ornas "Larmapplikation". Då volvo inte en själva vet hur den fungerar.... :shock:
Bild
Det jag inte har, har inte Volvobutiken heller

Användarvisningsbild
D5power
Inlägg: 24
Blev medlem: lör apr 12, 2008 22:13
Ort: Göteborg

Inlägg av D5power » tis jun 24, 2008 19:34

Har någon pin-outen på AEMen ?

Vilket detaljnummer har Larmapplikation?
/A

Användarvisningsbild
Volvis
Admin
Admin
Inlägg: 9397
Blev medlem: ons apr 06, 2005 20:27
Ort: Uppsala SVXC #2

Inlägg av Volvis » tis jun 24, 2008 20:18

Artnr på larmapplikationen är olika beroende på modell. De flesta artnr har nog dessutom ändrats under året som gått...
Här har du en piout på den lille AEM.

http://www.svxc1.se/volvis/aem.JPG
Bild
Det jag inte har, har inte Volvobutiken heller

schagge
Inlägg: 41
Blev medlem: tor apr 15, 2010 22:19
Ort: Borås

Inlägg av schagge » lör jun 12, 2010 13:21

Hejsan!

En fråga när det gäller larmsignal via SMS. Går det att göra via AEM och i så fall hur eller måste man in och sno signal från sirenen. Avser V70 -06.

Hälsningar
/Stefan
V70 2.4D 2006

Användarvisningsbild
Volvis
Admin
Admin
Inlägg: 9397
Blev medlem: ons apr 06, 2005 20:27
Ort: Uppsala SVXC #2

Inlägg av Volvis » lör jun 12, 2010 18:42

schagge skrev:Hejsan!

En fråga när det gäller larmsignal via SMS. Går det att göra via AEM och i så fall hur eller måste man in och sno signal från sirenen. Avser V70 -06.

Hälsningar
/Stefan
Du får ladda applikationen till AEM som heter "alarmsignal applikation" den ger dej signaler i AEM vid utlöst larm.
Bild
Det jag inte har, har inte Volvobutiken heller

schagge
Inlägg: 41
Blev medlem: tor apr 15, 2010 22:19
Ort: Borås

Inlägg av schagge » lör jun 12, 2010 19:00

Tack Volvis för ditt snabba svar!

Ska ha in bilen på service påmåndag och tänkte lägga in lite programvaror då, bl.a. telemute via AEM. Jag tänkte därför passa på att lägga in de anslutningar jag tror mig behöva framöver på en gång i AEM kontakten eftersom jag ändå måste in i den för telemute på stift #11.

Indikering vid larmavstängning är vad jag förstått #15 (tillsammans med larmapplikationen).
* Men vilket/vilka stift (och signalnivå) är det för utlöst larm?

Ett par andra frågor jag ställde för ett tag sen men inte fick några svar på nu när jag har dig på tråden Volvis:

1. Om man bara lägger in programvaran larmapplikation utan att koppla in någon belastning på AEM stift #15 resp #16 kommer det då att generera felmeddelande? Eller bör man belasta stift #15 eller #16med ett motstånd? I så fall mot vilket annat stift? Och vilket värde (2k2 mot +12V för stift #16 har jag läst i en annan tråd, stämmer det?).

2. Går det bra att bara T-koppla ihop GSM styrningen med fjärren på stift #3?

Hälsningar
/Stefan
V70 2.4D 2006

Användarvisningsbild
Volvis
Admin
Admin
Inlägg: 9397
Blev medlem: ons apr 06, 2005 20:27
Ort: Uppsala SVXC #2

Inlägg av Volvis » lör jun 12, 2010 19:38

1 Ja de blir en felkod, dock inget du kommer att märka. Du kan trolla bort den med ett 2k2 motstånd.

Utgång P0 (#15) och P1 (#16) blir båda jordade vid utlöst larm, medans P0 blir jordad när du larmar av bilen och P1 jordas när du larmar på bilen. Så du måste lägga P0 och P1 i serie för att få rätt minus trigg.
S0 och S1 är dörr öppen och tändnings signaler. (#33 och #34)


Ja de ska gå bra att parallelkoppla gsm på #3 så fort nån ger minus där så kör värmaren igång...


Bild



Bild
Bild
Det jag inte har, har inte Volvobutiken heller

schagge
Inlägg: 41
Blev medlem: tor apr 15, 2010 22:19
Ort: Borås

Inlägg av schagge » lör jun 12, 2010 21:55

Tack igen!
Är det ett 2k2 från stift #16 till +12V och dito för #15 du menar? Behövs det även för #33 och #34 om man vill undvika felkoder?
Tror du man kan ta +12V från AEM stift #1? Heter "Fjärrstart, spänningsmatning" i en lista jag har (min fjärrstart är dock inte ansluten dit enl. montanv så det kanske bara gällde den gamla minicallen).

Med P0 och P1 i serie antar jag du menar att de slutande kontakterna hos två reläer skall kopplas i serie (och till en GSM modul då) och att de bägge reläerna kopplas så att de drar då #15 resp #16 jordas. Ok?


/Stefan
V70 2.4D 2006

Skriv svar