Felkod ABS/BCM 0070! *Kris... Läs längre ner i tråden!*

Nyheter, information och diskussion om S60, XC70(01-08), V70(01-08), S80(99-06) och XC90
Användarvisningsbild
*Brådhis*
Inlägg: 6547
Blev medlem: sön nov 13, 2005 14:14
Ort: Kalmar

Felkod ABS/BCM 0070! *Kris... Läs längre ner i tråden!*

Inlägg av *Brådhis* » tor mar 29, 2012 0:22

Min svärmors S60 2,4 -01 sätter felkod på ABS-0070 (eller BCM-0070 som PPC´n kallar den) så fort STC eller ABS aktiveras.

Har googlat en del på koden och dom flesta verkar ha löst det genom byte/lödning av ABS-styrenheten...

Några andra tankar eller tips kring detta eller är det vad som gäller helt enkelt?

//Brådhis
Senast redigerad av 1 *Brådhis*, redigerad totalt 0 gånger.

matte75
Inlägg: 452
Blev medlem: mån sep 24, 2007 17:26
Ort: Skåne

Inlägg av matte75 » tor mar 29, 2012 5:43

Jag hade samma felkod på min och jag bytte ABS-styrenheten.

I VIDA står detta om felkoden:

Felkodsinformation

Villkor
Om bromsstyrenheten (BCM) registrerar att spänningen till pumpmotorn är felaktig sätts felkod BCM-0070.
Felkoden diagnostiserbar vid tändning på.

Ersättningsvärde
ABS blockeras.
TC blockeras.
SC blockeras.
AYC blockeras.
BA blockeras.
Tips:

Felorsak
Kontaktresistans i anslutningar.
Säkringen för pumpmotorn defekt.
Avbrott på spänningsmatning till pumpmotor.
Avbrott på pumpmotorns jordledning.
Avbrott på spänningsmatning (30-matning) till styrenhet för pumpmotorn.
Defekt pumpmotor.
Defekt styrenhet.

Felsymptom
Generell varningslampa tänd.
ABS-varningslampa tänd.
Varningslampa antispinn tänd (t.o.m. åm 2002).
ABS-funktionen fungerar inte.
Antispinn fungerar inte.
Stabilitetsfunktionen fungerar inte.
Antisladdfunktionen fungerar inte.
V70 2.4D 2010

Användarvisningsbild
*Brådhis*
Inlägg: 6547
Blev medlem: sön nov 13, 2005 14:14
Ort: Kalmar

Inlägg av *Brådhis* » tor mar 29, 2012 11:14

Okej... Ja, då är det väl tyvärr byte som gäller... Trist!

Kan man ta box från vilken 00-01 som helst? Övriga?

//Brådhis

Användarvisningsbild
*Brådhis*
Inlägg: 6547
Blev medlem: sön nov 13, 2005 14:14
Ort: Kalmar

Inlägg av *Brådhis* » fre mar 30, 2012 15:00

Vparts har nya boxar för 3995:-...

Skroten tar 3500-4800:- för beggade (med undantag för ett fåtal för 2500:-...)!

Tror det lutar åt Vparts... :wink:

Är det plug and play eller måste nya boxen programmeras hos Volvo?

//Brådhis

matte75
Inlägg: 452
Blev medlem: mån sep 24, 2007 17:26
Ort: Skåne

Inlägg av matte75 » fre mar 30, 2012 15:13

*Brådhis* skrev:
Är det plug and play eller måste nya boxen programmeras hos Volvo?

//Brådhis
Du måste ha mjukvaran BCM omladdning 8682705.
V70 2.4D 2010

Användarvisningsbild
*Brådhis*
Inlägg: 6547
Blev medlem: sön nov 13, 2005 14:14
Ort: Kalmar

Inlägg av *Brådhis* » fre mar 30, 2012 15:35

matte75 skrev:
*Brådhis* skrev:
Är det plug and play eller måste nya boxen programmeras hos Volvo?

//Brådhis
Du måste ha mjukvaran BCM omladdning 8682705.
Ok! Tack!

//Brådhis

Edit: Vet du vad omladdningen kostar?

Användarvisningsbild
MartinS
Inlägg: 1502
Blev medlem: mån okt 10, 2005 12:35
Ort: Tjörn

Inlägg av MartinS » fre mar 30, 2012 16:13

Kan du ine löda om den själv då?

/Martin
Kör XC60 T6 AWD Polestar och V40CC D2 vea

Ju oftare jag tankar desto roligare har jag haft det!

Användarvisningsbild
*Brådhis*
Inlägg: 6547
Blev medlem: sön nov 13, 2005 14:14
Ort: Kalmar

Inlägg av *Brådhis* » fre mar 30, 2012 16:39

MartinS skrev:Kan du ine löda om den själv då?

/Martin
Vet inte...?! Kan jag? Det enda jag lött i hela mitt liv är larmdioder (röd -> blå) på lite bilar...

Finmotorik är inte min grej riktigt, men kanske är det värt ett försök?

Finns det möjligen nå´n fin guide på nätet eller så där man kan se ungefär var man ska löda och hur man öppnar boxen osv osv...?

//Brådhis

Användarvisningsbild
wissel
VIP
VIP
Inlägg: 1276
Blev medlem: tor okt 02, 2008 21:36
Ort: Farsta, Stockholm

Inlägg av wissel » fre mar 30, 2012 17:13

har du kollat dennalänken :
http://www.jagrullar.se/forum/viewtopic ... bs#p189430

Freddie
XC 90, 2,5 T, 2003. 21 700 mil.
Reg.nr: PPC xxx

Användarvisningsbild
*Brådhis*
Inlägg: 6547
Blev medlem: sön nov 13, 2005 14:14
Ort: Kalmar

Inlägg av *Brådhis* » fre mar 30, 2012 17:17

wissel skrev:har du kollat dennalänken :
http://www.jagrullar.se/forum/viewtopic ... bs#p189430

Freddie
Bra tips! Tack!

Om nå´n har fler tips och trix gällande detta så får ni gärna skriva dom här. Har som sagt mycket liten erfarenhet av att löda...

//Brådhis

Användarvisningsbild
hardinge
Inlägg: 2029
Blev medlem: tis jan 13, 2009 22:31
Ort: Bålsta

Inlägg av hardinge » fre mar 30, 2012 18:08

Annars kan det väl inte kosta många hundralappar att lämna in den till nån mindre elfirma som håller på med sånt?
Bild
V70 Classic 2,4d -08

Användarvisningsbild
MartinS
Inlägg: 1502
Blev medlem: mån okt 10, 2005 12:35
Ort: Tjörn

Inlägg av MartinS » fre mar 30, 2012 18:57

*Brådhis* skrev:
MartinS skrev:Kan du ine löda om den själv då?

/Martin
Vet inte...?! Kan jag? Det enda jag lött i hela mitt liv är larmdioder (röd -> blå) på lite bilar...

Finmotorik är inte min grej riktigt, men kanske är det värt ett försök?

Finns det möjligen nå´n fin guide på nätet eller så där man kan se ungefär var man ska löda och hur man öppnar boxen osv osv...?

//Brådhis
Det fixar du nog, sök lite på google, specellt tidiga s80 vill jag minnas har haft problem med dessa boxar, jag vill minnas jag sett massor med enkla guider hur man lagar dom.

/Martin
Kör XC60 T6 AWD Polestar och V40CC D2 vea

Ju oftare jag tankar desto roligare har jag haft det!

Användarvisningsbild
MartinS
Inlägg: 1502
Blev medlem: mån okt 10, 2005 12:35
Ort: Tjörn

Inlägg av MartinS » mån apr 02, 2012 8:29

Kör XC60 T6 AWD Polestar och V40CC D2 vea

Ju oftare jag tankar desto roligare har jag haft det!

Användarvisningsbild
*Brådhis*
Inlägg: 6547
Blev medlem: sön nov 13, 2005 14:14
Ort: Kalmar

Inlägg av *Brådhis* » fre jun 15, 2012 6:47

Detta problem är fortfarande inte löst och nu börjar det bli lite kris inför besiktningen...

Jag plockade ur boxen och skickade in den till Innosund som lagar boxar och ger ett års garanti. Fick tillbaka boxen igår efter att dom felsökt den och inte hittat något fel på den. Monterade tillbaka den i bilen och felkoden dök snabbt upp igen (BCM0070, spänningsmatning pumpmotor).

Så jag och Gryphon tog ur boxen igen och testade att montera den i min bil och då fungerar den klockrent. Satte tillbaka den igen och då uppkommer felkoden så fort ABS:en gör sitt självtest vid 30-40 km/h.

Alltså kan vi konstatera att boxen ÄR hel, och att felet ligger någon annanstans. Några idéer kring detta? Är det pumpmotorn som fallerat eller bara dess strömmatning? Alla säkringar är kollade och dom är hela. Kontakterna är rengjorda.

Alla tips mottages tacksamt...!

//Brådhis

Användarvisningsbild
*Brådhis*
Inlägg: 6547
Blev medlem: sön nov 13, 2005 14:14
Ort: Kalmar

Inlägg av *Brådhis* » fre jun 15, 2012 8:25

Nu hörde just svärmor av sig och idag hade dom kört ett par mil(!) utan att det dykt upp något felmeddelande...

Så på något vis påverkade ju gårdagens skruvande. Kan det ändå vara dålig kontakt? Det var en del ärg på strömmatningen (den kontakten med två runda stift i), men vi skrapade bort det och dessutom fungerade ju boxen i min bil!?

Har bett dom köra mer, så får vi väl se då...

//Brådhis

Användarvisningsbild
nosmoke
Inlägg: 319
Blev medlem: mån aug 15, 2005 20:17
Ort: Sollefteå.

Inlägg av nosmoke » lör jun 16, 2012 7:40

Du kan även kolla i säkringsboxen under motorhuven att säkringarna sitter ordentligt, och att inget ben på säkringarna glappar.
V70 2.4D Classic Momentum ´07.
NORRA LAPPLAND.... DET ÄR LITE ELJEST!

Användarvisningsbild
*Brådhis*
Inlägg: 6547
Blev medlem: sön nov 13, 2005 14:14
Ort: Kalmar

Inlägg av *Brådhis* » lör jun 16, 2012 7:42

nosmoke skrev:Du kan även kolla i säkringsboxen under motorhuven att säkringarna sitter ordentligt, och att inget ben på säkringarna glappar.
Redan kollat detta tyvärr. Utan resultat.

För övrigt kom felmeddelandet tillbaka senare under dagen igår... :(

Jag blir inte klok på detta...

//Brådhis

Användarvisningsbild
*Brådhis*
Inlägg: 6547
Blev medlem: sön nov 13, 2005 14:14
Ort: Kalmar

Inlägg av *Brådhis* » tor jun 21, 2012 5:59

Nu efter några dagar kan vi konstatera att felmeddelande kommer sporadiskt och inte direkt vid självtesten.

Så på något vis påverkade det att vi tog i och ur boxen... Kan det månne ändå vara oxid på kontakterna som gör detta?

Bilägaren tycker dock att det eventuellt finns ett samband mellan när bilen är varm och inte. Kan det möjligen vara så att det ändå är någon lödning som är kass och att det endast visar sig när boxen blivit varm?

//Brådhis

Användarvisningsbild
MartinS
Inlägg: 1502
Blev medlem: mån okt 10, 2005 12:35
Ort: Tjörn

Inlägg av MartinS » tor jun 21, 2012 10:02

Har du fått bort all oxid på strömmatningen i kontaktstycket i bilen?

/Martin
Kör XC60 T6 AWD Polestar och V40CC D2 vea

Ju oftare jag tankar desto roligare har jag haft det!

Användarvisningsbild
*Brådhis*
Inlägg: 6547
Blev medlem: sön nov 13, 2005 14:14
Ort: Kalmar

Inlägg av *Brådhis* » tor jun 21, 2012 15:03

MartinS skrev:Har du fått bort all oxid på strömmatningen i kontaktstycket i bilen?

/Martin
Både ja och nej, jag har fått bort det mesta och tycker det ser helt okej ut men det kan finnas mer längre in där man inte ser i kontakten.

Jag har dock tänkt att dränka kontakteländet i elektronikspray eller liknande senare idag för säkerhets skull.

För rent spontant känns det som dålig kontakt i bilens kontakt med tanke på att det förändrades efter vi tog i och ur boxen samt att boxen fungerar utmärkt i min bil...

Återkommer med resultat!

//Brådhis

Skriv svar